ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ -ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΝΗΣ- ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 ώρα 11:00 π.μ στο κλειστό γυμναστήριο Σουφλίου οι αθλητές-τριες του Συλλόγου Ταεκβοντό "Φιλαθλητικός" Σουφλίου θα δώσουν εξετάσεις για την αλλαγή της ζώνης τους. Κάθε 6 μήνες όσοι μαθητές και μαθήτριες επιθυμούν , εξετάζονται στη διδακτέα ύλη του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ. 

Στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ υπάρχουν συνολικά 9 ζώνες που ξεχωρίζουν με τον χρωματισμό τους, η μισή κίτρινη είναι το 9 ΚΟΥΠ (cup) = βαθμός στην ιεραρχία και φτάνει στην μισή μαύρη 1 cup. 
 Ξεκινώντας, ο αρχάριος μαθητής παραλαμβάνει από τον Δάσκαλο την Λευκή ζώνη (10 Gup). 

 Η νέα ζώνη αποκτάται μετά από εξετάσεις στις οποίες ο αθλητής-τρια εφαρμόζει κυρίως τεχνικές (πούμσε) ενάντια σε φανταστικούς αντιπάλους ,σπάσιμο σανίδας , ασκήσεις αντιπάλου , Θεωρία, παρόντος του δασκάλου και άλλων κριτών. 

Κάθε φορά που αλλάζει ζώνη, τα cup μειώνονται κατά 1 ώσπου να αποκτήσει 1 cup στην μισή μαύρη ζώνη. - Οι Εξετάσεις διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο και κατά τους μήνες: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ και ΙΟΥΝΙΟ.
 Ο βαθμός της Μαύρης ζώνης (1 DAN) αποκτάται δίνοντας εξετάσεις στην Ελληνική Ομοσπονδία Tαε Kβο Ντό (ΕΛΟΤ) Ο Αθλητικός Ομιλος T.K.D. "ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ" είναι αναγνωρισμένο και ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας TAE KWON DO (ΕΛ.Ο.Τ.) με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Share:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου